Onze plek

Het huis ‘Mas Corazon’ is gebouwd op klassieke caves met fundamenten van rond de Franse revolutie in 1789 en daarna enkele malen van functie en uiterlijk veranderd. Zo is het naar verluid ooit een schooltje geweest. Vanaf 1946 woonde de familie Droin in het huis, zij behoorden tot de grootste graanverbouwers in het gehucht Soeuvres. Deze boerenfamilie heeft altijd op traditionele wijze hun bedrijf gevoerd; alles handmatig of met paarden. In de tuin zijn nog de resten te vinden van de tredmolen waarin de paarden de maalstenen rondtrokken.
Het huis heeft een eigen zuivere waterbron en kan onafhankelijk van allerlei voorzieningen functioneren.

We ontmoeten elkaar aan de grote tafel in de keuken, naast de houtkachel waarmee het huis wordt verwarmd. Home made lunch van (h)eerlijk eten maakt natuurlijk onderdeel uit van het programma.
Bij mooi weer vinden we een plek in de grote fruitboomgaard achter het huis, met panoramisch uitzicht over de heuvels. In het seizoen mag u meegenieten van onze kersen, pruimen, vijgen en noten.

In de directe omgeving zien we oude eikenbossen, kleinschalige veeteelt en wijdse vergezichten.
De vele wandelpaden in de omgeving maken onderdeel uit van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en diverse Grande Randonnees.

De basiliek in Vézelay, met een ontstaansgeschiedenis vanaf het jaar 878, ligt op de hoogste heuvel in de omgeving en domineert het landschap. De basiliek heeft al eeuwen een spirituele functie.
In een grotachtige ruimte wordt een relikwie van Maria Magdalena bewaard – een plek waar vele gebeden aan deze godin-vrouw worden gericht.
In het jaar 1146 werd op deze plaats opgeroepen tot de kruistochten. Precies 800 jaar later, in 1946, direct na de Tweede Wereldoorlog werd het juist een plek van vrede: uit heel Europa zijn mensen in een “gebedskruistocht” naar de basiliek getrokken om een nooit-meer-oorlog wens samen te krachtigen. Ondanks de gevoeligheid hebben ook Duitsers aan deze beweging deelgenomen.

Het gebied kent een lange geschiedenis – voor de christelijke jaartelling werd het gebied bewoond door Kelten en hun druïden. Van deze Keltische cultuur en die van de latere Romeinen zijn in de omgeving vele sporen te vinden.

De tijd heeft hier een beetje stil gestaan – de geschiedenis is voelbaar in de omgeving. Mas Corazon heeft hier een plek gevonden waar je je kunt onderdompelen in de rust en ruimte en waar je in de sporen van de geschiedenis je eigen tijd en ritme kunt vinden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
LinkedIn
Google+
https://www.mascorazon.org/onze-plek">